Organisationsfilosofi
Der findes ligeså mange måder at drive en organisation på, som der findes organisationer. Organisationer er evigt foranderlige; både over tid og i sin tid. Ingen organisationer er ens. Det er ledere og medarbejdere heller ikke. Og alligevel er der en del fællesnævnere. Hertil findes en masse organisationsteori, som afgjort er yderst relevant. Undertiden kan der ske det, at en organisation kan præges af faktorer, både positive og negative, der ikke umiddelbart anskues i organisationsteorien. Og det er her organisationsfilosofien kan finde sin relevans. Kort forklaret kan organisationsfilosofi være en måde at undersøge en organisation på. Hertil findes mange tanker, metoder og redskaber. Et sådan filosofisk tiltag kan være en gevinst for en organisation. Filosofien kan eksempelvis bidrage til en gentolkning af normalfunktioner og arbejdsgange; et redskab til at kunne få øje på uforløste potentialer
Jeg kan indtræde i organisationen på mange måder og ikke mindst på alle niveauer, fra specialister til bestyrelsen. Jeg kan monitorere og designe interventioner. Jeg kan være en forandringsagent og medskaber af forandringsprocesser. Jeg kan bidrage til at skabe refleksion og bryde gamle tankemønstre. Jeg kan i samarbejde med organisationen få øje på hensigtsmæssige - eller uhensigtsmæssige arbejdsgange, trivsel, mistrivsel med videre og udarbejde forslag til, hvordan det positive reproduceres, eller hvordan udfordringer kan gribes an. Fællesbegrebet er, at jeg arbejder med liminalitet, som reduceret betyder forholdet mellem organisation og individ.
Overordnet set er filosofiens bidrag til organisationen en understøttelse af, at kunne navigere i det komplekse. Og lad mig dermed understrege, at der på ingen måde behøver herske problemer eller kriser i en organisation, for at det er relevant at rekvirere mig. Det kan i lige så høj grad være et ønske om kvalificeret hjælp til understøttelse af nødvendig udvikling. En efterspørgsel der i praksis også er reel.
Som eksempler på organisatoriske opgaver kan jeg nævne:
- Ledelsessparring
- Filosofisk-coachende samtaler i et medarbejdertrivselsforløb
- Ledelsesudvikling
- Deltagelse i medarbejderudviklingssamtaler
- Kurser og undervisning i organisationsforståelse og organisationsfilosofi
- Understøttelse af fusionsprocesser
- Organisations- og ledelsesbaseret coaching
- Træning i at navigere professionelt i samtaler
- Kognitive testforløb med talenttest TT38
- Og meget mere
Jeg arbejder ud fra en dynamisk forståelse og indsigt i organisationen i kombination med mit teoretiske, filosofiske fundament. Designet laver vi i fællesskab; således at der er fuld enighed og gennemsigtighed af min rolle og mit arbejde.